Ostré pokrmy asi budou v maďarské kuchyni základem

Ano je to celkem pravda, ostré papričky, tedy chilli papričky se zde skutečně používají v hojné míře. Ale nejsou jen pálivé, pozor, jsou i užitečné pro naše tělo. A čím? No, bylo zjištěno, že mimo jiné obsahují minerály, aromatické silice, beta karoten, vitamín C. Ale také mají vysoký podíl kapsaicinu, který je právě zdrojem pálivosti papriček.

guláš a papriky

Ten svým působením prokrvuje náš organismus, je výborným antioxidantem a zároveň přirozeným antibiotikem, zvyšuje imunitu, navíc brání ukládání tuku v tepnách a co je zajímavé, působí jako prevence rakoviny prostaty. Ale maďarská kuchyně to není jen uvedená ostrá jídla ochucené chilli papričkami, další jídla této kuchyně mají jedno společné s naší kuchyní. Jsou to hutná jídla, jednak z masa, a to hovězího, vepřového, rybího, ale také ze zelí, zakysané smetany, uvedených paprik, ale i nejen pálivých, používá se i česnek, cibule. Připomíná to také naši kuchyni, například i tím, že Maďaři mají rádi různé omáčky, ale nejen to, je to také kuchyně turecká, ale i německá a rakouská kuchyně, které maďarská jídla také oslovili.

Ale jako typické maďarské produkty si můžete koupit či objednat něco k dochucování jídel.

Tím můžete získat výrazné chutě této kuchyně, její zvláštní pestrost, a není to jen kapsaicin, který je zdrojem pálivosti papriček a který prokrvuje náš organismus, navíc je antioxidantem a přirozeným antibiotikem, může bojovat i proti cukrovce, nemocem srdce a dokonce spalovat tuky. A co si například lze objednat či koupit k dochucování jídel kromě pálivých chilli papriček?

guláš s masem

Například česnekovou pastu v tubě, nebo gulášový krém nepálivý a paprikový krém nepálivý. Gulášový krém nepálivý obsahuje i rajčata a cibuli, kdežto paprikový krém nepálivý obsahuje pouze papriky. Uvedené výrobky, které slouží k dochucování vašich jídel, by neměly chybět v žádné kuchyni.